2021-11-30 09:14:51• hírek • Szatmár.ro

Ma délután kapcsolják fel a város fényeit

"Tisztelt szatmáriak! Idén november 30-án, 18.00 órakor nyitja meg kapuit a régi központbeli parkban a Karácsonyi Vásár, és akkor kapcsolódnak fel az ünnepi fények is, ezúttal már Szatmárnémeti több pontján (történelmi központ, UFO-park, 16-os lakónegyedbeli és Anghel Saligny téri parkok). Bízunk benne, hogy ezzel is színesebbé és varázslatosabbá tesszük az ünnepvárást" – osztotta meg napokkal ezelőtt közösségi oldalán Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala.

A megyeszékhely önkormányzata az idei évben is egy hangulatos és látványos karácsonyi vásárt álmodott meg. Ahogyan arról a hét elején beszámoltunk, a történelmi belvárosban és az azt körülvevő utcákban ünnepi fényekbe öltöznek az útszéli fák, amit különböző téli és karácsonyi figurák – rénszarvasok, hóemberek - valamint egy fényalagút egészít ki. Az idei év domináns színei a piros és a meleg fehér lesznek.


Ugyanakkor, mivel az Október 25. tér és a Coposu sétány még mindig felújítás alatt áll, az idei évben nemcsak a központot tölti meg ünnepi légkör, hanem a 16-os lakónegyedbeli, templom előtti Csend park, az UFO park és az Anghel Saligny téri park is karácsonyi díszbe öltözik, és természetesen nem maradnak el a korábbi években nagy népszerűségnek örvendő fényfestések sem.


Akárcsak az ezt megelőző években, ezúttal is november 30-án kerül sor az ünnepi fények felkapcsolására, ami után a régi központbeli parkban megnyílnak a különböző finomságokat áruló házikók, a parkot megtölti majd a forralt bor, a mézeskalácsok és a sütemények illata. Minden termelői kisháznál különböző, hagyományos módon készített élelmiszereket, dekoratív elemeket, és egyéb kézműves termékeket találhatnak majd a szatmáriak.


Idén is lesz a parkban adventi koszorú, külön házikóban pedig a Mikulás és manói is jelen lesznek, akik átveszik a nekik szánt leveleket és közös képet is készíthetnek majd velük a gyerekek.


A karácsonyi vásár szervezői a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont.


A vásár január 3-án ér véget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: